Rakitić odlazi u Englesku? Počeli pregovori dva kluba, Barcelona postavila cijenu
Rakitić bi mogao završiti u Manchester Unitedu ove zime

Katalonci su spremni na prodaju hrvatskog veznjaka

Rakitić odlazi u Englesku? Počeli pregovori dva kluba, Barcelona postavila cijenu

S. Pašalić

Ivan Rakitić je 2014. godine stigao u Barcelonu iz Seville i od tada je bio jedan od standardnih igrača ovog kluba.

Hrvatski veznjak je do sada odigrao 274 utakmice za katalonski klub i postigao je 34 gola, ali ove sezone njegov status u timu se promijenio.

Dolazak Frenkieja de Jonga je gurnuo Rakitića u drugi plan koji je u većini slučajeva sa klupe započinjao mečeve i kasnije je ulazio u igru, a u nekoliko mečeva nije dobio ni minute.

Ukupno je Rakitić ove sezone igrao u šest utakmica u svim takmičenjima, a ima dosta manju minutažu u odnosu na prošle sezone.

Mnogo se pisalo o njegovom odlasku ovog ljeta, ali je ipak ostao na Camp Nou. Ipak, Barcelona je čini se spremna da ga u januaru proda.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španski mediji pišu da je Manchester United započeo pregovore sa Barcelonom oko transfera Rakitića, a katalonski tim prema izvještajima zahtijeva 40 miliona eura.

United ove sezone ima jako puno problema i mora pokušati dovesti neka velika pojačanja u januaru, a Rakitić je sigurno jedno od njih. Ipak, to neće biti lagan posao s obzirom da i Inter želi dovesti hrvatskog veznjaka.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi