Rakitić sanja o povratku u Sevillu, a u tom slučaju bi na dresu nosio poseban broj

I dalje prati bivši klub

Rakitić sanja o povratku u Sevillu, a u tom slučaju bi na dresu nosio poseban broj

E. Čaušević

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić će prema svemu sudeći ovog ljeta napustiti Barcelonu.

Katalonski klub je imao namjeru prodati Rakitića još prije početka ove sezone, ali je on to odbio. Jedno vrijeme je čak bio van ekipe, ali se uspio vratiti u prvi tim.

Rakitić često govori kako mu je namjera da ostane u Barceloni još neko vrijeme, te da nema želju da ide nigdje van Španije. Barca pokušava da ga uključi u transfera Lautara Martineza ili Miralema Pjanića, no hrvatski veznjak je protiv toga.

Iako skoro uvijek govori kako mu je želja da ostane u Barceloni čini se da radi sve kako bi isprovocirao čelnike i navijače ovog kluba. Njegova posljednja izjava se nije svidjela fanovima Blaugrane.

Naime, on je govorio o svom bivšem klubu Sevilli i nije tajna da u tom klubu želi završiti karijeru. Međutim, ono što je isprovociralo navijače Barce jeste njegova izjava da slavi svaki Sevillin gol kao da je još uvijek dio kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Rekao sam dosta puta da bih bio sretan da se vratim u Sevillu. Pratim ih kao da sam još uvijek tu. Slavim sve njihove golove i vidjet ćemo šta će se desiti u budućnosti", rekao je Raktić, te dodao da bi volio nositi dres s brojem deset ako se vrati u Sevillu u čast svog prijatelja Jose Antonia Reyesa.

"To bi bilo nešto zaista posebno ako je moguće da se desi. Bio bih ponosan da na taj način odam počast prijatelju kojeg sam iznimno poštovao".

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi