Rakitić zbog snimanja reklame propustio trening Barcelone

Da li će ubrzo i napustiti Katalonce?

Rakitić zbog snimanja reklame propustio trening Barcelone

S. Mlaćo

Ivan Rakitić bi već ove zime mogao napustiti Barcleonu. Katalonci su u jučer krenuli pipreme za Eibar, a hrvatski reprezentativac nije se pojavio na ppslijepodnevnom treningu.

Mnogima je to bila veoma 'sumnjivo', ali Katalonski Sport navodi da je Rakitić otputovao u Madrid na snimanje reklame.

Klub mu je izašao u susret i potvrđeno je da se ne radi o nikakvim problemima.

Povezuje se sa Milanom

Hrvatski fudbaler ima ugovor sa Barcelonom do 2021. godine, no kako u posljednje vrijeme i nema baš najbolji status na Camp Nou, mnogi su uvjereni da će tokom zime napustiti klub.

Nagovijestio je to i sam Rakitić, izjavivši kako "nema namjeru ostati u Barceloni kako bi šetao plažom", a nakon Intera, u borbu za njegov igrački karton uključio se još jedan velikan, doduše posrnuli.

Prema posljednjim informacijama koje dolaze iz italijanske štampe, Rakitića u svojim redovima želi vidjeti i Milan čiji je direktor Zvonimir Boban već ga pozvao i ponudio mu ulogu u momčadi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Milanu je potreban iskusniji vezni igrač koji bi bio vođa u momčadi i jedna od prvih opcija upravo je Rakitić", navodi tamošnji Calciomercato.

Milan ili Inter? Možda neko treći, četvrti... kako će se bližiti januarski prijelazni rok sve će biti više klubova koji će se uključivati u lov na hrvatskog veznjaka koji će po svemu sudeći sreću potražiti dalje od Camp Noua.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi