Rakočević: Broj osam nosim zbog Harisa Brkića

U sjećanje na ubijenog Harisa Brkića

Rakočević: Broj osam nosim zbog Harisa Brkića

Haris Brkić je rođen 1974. godine u Sarajevu. Košarkašku karijeru počeo je u Bosni, a potom je početkom agresije na našu zemlju otišao u Podgoricu. 

Haris je 1994. godine došao u Partizan, gdje je igrao sa mnogo uspjeha. Bio je član i reprezentacije, tadašnje Jugoslavije. Jedno vrijeme igrao je u Budućnosti iz Podgorice, gdje mu je suigrač bio Igor Rakočević. Krajem 2000. godine vratio se u Partizan. Nakon što mu je na jednom od treninga pozlilio, Haris je izašao ispred Pionira, gdje je nepoznati počinioc pucao dva puta u glavu košarkaša. Operisan je istu noć, ali je nakon kome, slijedeći dan, 15.12.2000. podlegao uslijed povreda.

 

Igor Rakočević otkrio je na oficijalnoj stranici Crvene Zvezde, da broj osam na dresu, nosi upravo zbog Harisa Brkića: 

 

"To je zanimljiva priča. Prvo sam nosio broj 6, a onda sam promijenio i uzeo osmicu dok sam igrao za Budućnost. To sam uradio kad je ubijen moj tadašnji suigrač iz Budućnosti Haris Brkić. Preuzeo sam osmicu kao sjećanje na njega."

 

Igor kaže kako mu je karijera krenula uzlaznom putanjom od tog trenutka i da se nikada ne bi odrekao broja osam:

 

"Od kada sam uzeo osmicu karijera mi je krenula naglim usponom, mnogo sam zavolio taj broj i nema šanse da bih igrao u bilo kom klubu a da na dresu nemam broj osam. Ma da me sad zovu Lakersi i kažu osmica je zauzeta ali imaš 50 miliona dolara ugovor, kunem vam se da ne bih pristao."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.