Austrijanci pobijedili Srbiju, pa im Rangnick rekao gdje ih vodi dva dana prije okršaja s Francuskom

Neočekivan potez pred tako veliko takmičenje

Austrijanci pobijedili Srbiju, pa im Rangnick rekao gdje ih vodi dva dana prije okršaja s Francuskom

Endin Čaušević

Reprezentacija Austrije uspjela se plasirati na Evropsko prvenstvo i prvi meč grupne faze igra 17. juna protiv Francuske, a selektor ove selekcije Ralf Rangnick iznenadio je sve odlukom da samo dva dana prije utakmice njegova ekipa ide na koncert.

Austrijanci su uspjeli da se plasiraju na veliko takmičenje koje već naredne sedmice počinje u Njemačkoj i sigurno je da nas čeka dosta uzbuđenja u borbi za prvaka Evrope.

Što se tiče reprezentacije Austrije neće imati nimalo lagan zadatak da dođu do nokaut faze jer pored njemačke u ovoj grupi nalaze se još Nizozemska i Poljska.

Austrijanci se punom parom spremaju za Evropsko prvenstvo i sinoć su u Beču uspjeli da pobijede Srbiju sa 2:1 u prijateljskom meču što je dodatno probudilo optimizam da mogu napraviti dobar rezultat u Njemačkoj.

Selektor ovog tima Ralf Rangnick želi da se njegova ekipa prikaže u najboljem svjetlu na velikoj pozornici, te je njegov glavni cilj da momci budu maksimalno fokusirani na utakmice, ali i da atamosfera u svlačionici bude na zavidnom nivou.

Zbog toga je Rangnick iznenadio sve kada je otkrio šta planira da uradi samo dva dana pred susret prvog kola grupne faze protiv Francuske.

Oglasi

Naime, austrijski mediji pišu da je selektor ove reprezentacije za igrače i stručni štab kupio ulaznice za koncert Roda Stewarta koji će se održati u Uber Areni u Berlinu 15. juna s početkom u 20 sati.

"Lijepo je da malo 'rasčistite' misli pred velike stvari. Bit će sigurno lijepa atmosfera i radujemo se tom koncertu. Taj izvođač nije baš moja generacije i neko koga slušam, ali bit ćemo zajedno tu i zabaviti se, te malo skrenuti misli", rekao je sinoć Christoph Baumgartner nakon meča protic Srbije.

Samo dan nakon koncerta ekipa Austrije će otputovati za Dusseldorf gdje će 17. juna igrati meč protiv Francuske.

Austrijanci meč drugog kola grupne faze igraju 21. juna protiv Poljske, dok će četiri dana kasnije igrati protiv Nizozemske. Obje ove utakmice će se igrati na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

Top Komentari

Joe17
Pored njemacke poljske i nizozemske je li, a prva im utakmica sa francuskom havahahavava
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi