Treći šok za Bavarce! Neće ih niko, sad su pred svršenim činom: "Nije ovo odbijanje Bayerna, već..."

Imaju razlog za brigu

Treći šok za Bavarce! Neće ih niko, sad su pred svršenim činom: "Nije ovo odbijanje Bayerna, već..."

Admin Čaušević

Bayern je u srijedu navečer pretrpio bolan udarac po pitanju ambicija za narednu sezonu. Bavarci nisu navikli na odbijenice, ali u nekoliko sedmica im se po treći put desila ista stvar. Činilo se da je sve bilo gotovo, međutim na kraju je propalo.

Novo "ne" dobio je Bayern. Ralf Rangnick je odlučio da odbije ponudu Bavaraca da postane trener najuspješnijeg njemačkog kluba te je ostao selektor Austrije.

FS Austrije je objavio kako će 65-godišnjak i dalje ostati selektor nacionalnog tima te zemlje pa će se Bayern morati okrenuti drugim rješenjima.

"Ja sam selektor Austrije svim srcem. Ovaj zadatak mi pričinjava nevjerovatnu radost i odlučan sam uspješno nastaviti našim odabranim putem.”

"Želio bih izričito naglasiti da ovo nije odbijanje Bayerna, već odluka za moj tim i naše zajedničke ciljeve. Naša puna koncentracija je na Evropskom prvenstvu. Učinit ćemo sve da doguramo što dalje"

Nakon odbijanja Xabija Alonsa (ostaje u Bayeru i Juliana Nagelsmanna (produžio s FS Njemačke) treći kandidat za trenera već je odbio Bayern u kratkom vremenu.

Oglasi

Bayern se do samog kraja nadao angažmanu Rangnicka. Predsjednik Herbert Hainer naglasio je nakon utakmice Lige prvaka protiv Real Madrida da pregovori idu dobrim tokom.

Nedavno su čak kružila izvješća da je iskusni stručnjak već predao glavne uslove Bayernu i da samo treba razjasniti posljednje ugovorne detalje.

Prema informacijama BILD-a, Rangnick nije želio potpuno promijeniti svoj trenutni život.

Trenerski posao u Bayernu znatno je složeniji i zahtjevniji od pozicije selektora u Austriji. Rangnick ne želi preuzeti vrhunski klub poput Bavaraca u trenutnoj fazi života.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Rangnick je također sumnjao može li se nositi s dvostrukim teretom. Iako će uskoro biti u akciji s Austrijom na Evropskom prvenstvu, morao bi pratiti kadrovske promjene u Bayernu u isto vrijeme.

Uli Hoeness je nedavno otkrio da Bayern nije imao konkretne razgovore s drugim kandidatima pa se može reći da su Bavarci pred svršenim činom.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FudbalskiGenije
Nece niko u zidovsko fasisticki klub
0 1
guliy
Kakvo olaksanje sa Bayern huhuhu htio da bude sef svemu u Bayernu ....to je mogo u Man Utd ...ne u instituciji
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi