Ramalho novi selektor Brazila!?

Poznat Dungin nasljednik

Ramalho novi selektor Brazila!?

Muricy Ramalho će biti novi selektor reprezentacije Brazila, objavili su brazilski mediji sinoć. Vodstvo brazilskog saveza se jučer sastalo s 54-godišnjim trenerom i dogovorilo preuzimanje klupe.

Ramalho se sastao s predsjednikom brazilskog saveza Ricardom Teixeirom, te nakon što su obje strane bile zadovoljne ishodom sastanka, vijest je došla do brazilskih medija, koji su objavili kako će Ramalho preuzeti mjesto Carlosa Dunge koji je dobio otkaz nakon ispadanja u četvrtfinalu SP-a.

Ramalho je jedan od najcjenjenijih stručnjaka u Brazilu, trenutno vodi Fluminense, ranije je vodio Palmeiras, a najbolje rezultate je ostvario sa Sao Paulom, s kojim je osvojio tri uzastopne titule 2006, 2007 i 2008.

Ugovor s Fluminenseom ga veže do kraja sezone, a iz ovog kluba su se odmah oglasili i rekli kako nemaju namjeru raskinuti ugovor s njim. Navodno u savezu nemaju ništa protiv da Ramalho radi dva posla do kraja sezone, a nešto takvo je i on najavio prije nekoliko dana kada se prvi put pojavila vijest da je u kombinacijama za poziciju selektora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije