Ramić: Atmosfera je sjajna, radujemo se svakom treningu i nastavku sezone

Napadač GOŠK-a govorio za SportSport.ba

Ramić: Atmosfera je sjajna, radujemo se svakom treningu i nastavku sezone

S. Mlaćo

Pravo malo čudo priredili su nogometaši bh. premijerligaša GOŠK-a iz Gabele na turniru "Andrija Anković" u Gabeli proteklog petka i subote. U veoma jakoj konkurenciji Gabeljani su osvojili sjajno drugo mjesto, a prvi dan su savladali i splitski Hajduk koji je u Hercegovinu doputovao u najjačem sastavu. 

U GOŠK-u turnir u svakom pogledu mogu ocijeniti uspješnim, a za sedam dana očekuje ih početak drugog dijela sezone Premijer lige. Iako imaju relativnu lijepu prednost u odnosu na Čelik i Vitez, svjesni su da još ništa nije gotovo, te da slijedi velika borba i u nastavku sezone.

Napad GOŠK-a u drugom dijelu sezone će predvoditi Mirsad Ramić, 25-godišnjak koji je u prvom dijelu sezone u dva takmičenja upisao 16 nastupa i dodao četiri pogotka.
"U nedjelju imamo generalku sa Travnikom i vidjet ćemo na toj utamici gdje su nam dobre, a gdje loše strane. Loše smo popravljali kroz pripremne utakmice, a prezadovoljan sam kako se radi. Treninzi su vrhunski, nemam nikakve zamjerke, a to se vidi i po atmosferi u ekipi. Momci jedva čekaju utakmice i nove treninge, jer je svaki drugačiji. Kada vidite samo kako se Korejanac So uklupio sve vam je onda jasno", priča Ramić za SportSport.ba.

GOŠK je uzeo skalp splitskom Hajduku u sjajnom meču, a i protiv crnogorskog jesenjeg šampiona Sutjeske izabranici Feđe Dudića imali su šta da pokažu. Propustili su iskoristiti čak i jedanaesterac u finalnom meču.
"Svi znamo ko je Hajduk, ali smo trkom i zalaganjem nadomjestili neke nedostatke i mogu reći zasluženo slavili. Ipak, to smo već zaboravili, naše misli su okrenute prvenstvu gdje nas čeka pakleno proljeće".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NK GOŠK je velika ljubav svih Gabeljana. Mjesto sa 700 stanovnika živi za ovaj klub, a to je na svojoj koži osjeća i sam Ramić, koji ima samo riječi hvale na rad i organizaciju kluba, te čelnika kluba Luju Ilića, Andriju Jurkovića i ostale.
"Već drugu godinu sam tu i vjerujem te mi da tim ljudima treba dati orden. Plate su na vrijeme, klub je ispunio sve usloge za igranje premijerligaških utakmica u Gabeli, nove su svlačionice, sve je na vrhunskom nivou. Zbog svega toga imam samo riječi hvale, a si samim dolaskom šefa struke Feđe Dudića sve se to podiglo na još profesionalniji nivo".

GOŠK nakon prvog dijela sezone ima sedam bodova više u odnosu na Čelik, te deset na Vitez.
"Sigurno da će biti veoma teško i neizvjesno, ali uz ovakav pristup i rad ja vjerujem u opstanak", dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba član NK GOŠK Gabela Mirsad Ramić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi