Ramires: Spreman sam za izazove

Pojačanje Chelseaja

Ramires: Spreman sam za izazove

Edmir Škorić

Brazilac Ramires je potpuno svjestan izazova koji su pred njim, nakon što je potpisao ugovor sa londonskim Chelseajem.

"Osjećam se kao i svaki igrač koji pojača tako veliki klub kao što je to Chelsea. Sada se samo nadam da ću pružiti svoj maksimum i učiniti ono što sam uspijevao u prethodnim klubovima. Moram naporno raditi. Kada potpišete ugovor s Chelseajem, onda vam niko neće garantovati mjesto u prvoj momčadi. Pokušat ću se izboriti za svoje mjesto u početnoj postavi", kazao je Ramires, dodavši:

"Svjestan sam izazova koji su pred nama (Premiership i Liga prvaka). Da nisam spreman na to, ne bih potpisao za ovaj klub. Ponavljam, ja se samo nadam da ću biti dio momčadi koja će se boriti u tim izazovima ove sezone."

Još jedan izazov za 23-godišnjaka je učenje engleskog jezika. Ramiresu trenutno pomažu Portugalci, te njegov sunarodnjak Alex.

"Na terenu s igračima komuniciram u nogometnom smislu, ali portugalski igrači i Alex mi pomažu da naučim engleski. Posvetit ću se tom jeziku i pokušati ga, što je prije moguće, naučiti."

Chelsea ovog vikenda igra sa Stoke Cityjem, ekipom kojoj su u prošloj sezonu "uvalili" sedam komada. No, Ramires na to ne gleda tako.

"Pobjeda je pobjeda, pa bila ona i sa jednim golom u mreži protivnika. Najvažnije nam je ostvariti tri boda."

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti