Ramires: Već sam se uklopio u Chelseaju

Ramires: Već sam se uklopio u Chelseaju

Edmir Škorić

Chelsea je ovog ljeta za 19 miliona funti doveo mladog Ramiresa iz portugalske Benfice, a Brazilac je govorio o svom adaptiranju u novu sredinu, te o medijskim pritisku.

"U Cruzeiru i Benfici također je postajao veliki pritisak na igrače, jer svi žele dobre rezultate. Razlika u Chelseaju je ta što, pored dobrih rezultata, potrebno je dobro i igrati", kazao je Ramires.

Brazilac ističe kako mu je njegova prikladnost engleskom načinu igranja omogućila da se što prije adaptira u novu sredinu. Njegova želja je sada zadržati svoje mjesto u početnoj postavi Plavaca.

"Osim toga što volim otići naprijed s loptom, volim i kada prekinem akciju protivničkog tima, tako da je to razlog što sam se brzo uklopio u novi sustav igre. Ovdje sam se već navikao. Sve što sada trebam učiniti je naporno raditi kako bi izborio svoje mjesto u momčadi i pomoći klubu da ostane uspješan kao što je to u posljednjih nekoliko godina".

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.