Ramo Rizvić ponovo u Zlatorogu

Karijeru nastavlja u Sloveniji

Ramo Rizvić ponovo u Zlatorogu

D. Kurbegović

Zenički krilni košarkaš Ramo Rizvić (200 cm, 29 godina), potpisao je jednogodišnji ugovor sa slovenskim prvoligašem Zlatorogom, inače prošlogodišnjim finalistom Prvenstva Slovenije.

Zlatorog je u finalnoj seriji s 1-3 poražen od Heliosa iz Domžala, a zbog izostanka podrške glavnog sponzora, nisu prihvatili učešće u regionalnoj ABA ligi. Najmlađi od braće Rizvić, poznate košarkaške porodice (brat Hasan bio reprezentativac Slovenije, a Esmir BiH), Ramo je član ovog kluba već bio i u sezoni 2003/2004., kada su Laščani igrali u Jadranskoj ligi (ABA). Nastupao je i za Maribor, također slovenačkog prvoligaša.

Ramo je, osim za matični Čelik, za koji je igrao u više navrata, u BiH igrao za Brčko Distrikt, te Kakanj, Sloboda Ditu i sarajevsku Bosnu, te mostarski Student, za koji je igrao prošle sezone i bio ponajbolji igrač Lige 12.

Rizvić je s prosjekom od 20,4 poena, 8,7 skokova i 3,9 asistencije bio najbolji igrač Studenta (index 23,3), kao i najbolji strijelac i asistent, što ga je i preporučilo za povratak u Zlatorog, gdje će mu trener biti Aleš Pipan. 

Rizvić je treći bh. košarkaš na pripremama Zlatoroga, jer sa seniorskim timom treniraju i bh. juniori, Zeničanin Dino Kobić i Ibrahim Mulaomerović iz Gradačca. Kobić je, istina, ovo ljeto bio na pripremama juniorske reprezentacije Slovenije, ali još nije i debitovao pa nije izgubljen za bh. državni tim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti