Ramos dobio vrtoglavu ponudu iz Saudijske Arabije, ali ne iz Ronaldovog kluba

Na kraju sezone i on napušta evropska takmičenja

Ramos dobio vrtoglavu ponudu iz Saudijske Arabije, ali ne iz Ronaldovog kluba

E. Oštraković

Nakon što je Cristiano Ronaldo svoju karijeru nastavio u Saudijskoj Arabiji, čini se kako će njegovim stopama krenuti i njegov bivši saigrač iz Real Madrida, Sergio Ramos.

Ipak, njih dvojica neće igrati u istom klubu, jer je Ramos dobio ponudu od Al-Hilala, koji je ljuti konkurent klubu Cristiana Ronalda.

Prva ponuda koju je Ramos dobio bio je ugovor na dvije godine i 30 miliona eura po sezoni, ali Ramos se "nećkao".

Nakon što su vidjeli da Ramos ne šalje pozitivan odgovor čelnici Al-Hilala odlučili su podići ponudu i spremni su platiti 50 miliona eura godišnje.

Španski novinari tvrde da Saudijska Arabija želi dovesti brojne fudbalske zvijezde kako bi postala vidljiva na fudbalskoj mapi jer žele da budu izabrani za domaćina Svjetskog prvenstva 2030. godine.

Saudijska Arabija bi u kandidaturu trebala krenuti kao suorganizator takmičenja zajedno s Egiptom i Grčkom.

Kada je riječ o dovođenju Ramosa, on ima govor sa Paris Saint-Germainom do kraja ove sezone, a o produženju nije razgovara sa čelnicima ovog kluba.

Očekuje se da bi se to moglo desiti na kraju sezone, ali već sada je jasno da će čelnici PSG-a imati ogromnu konkurenciju u Saudijcima.

Top Komentari

Redmos je vazda panjina bio,ne vjerujem svojim ocima kako je cijenjen u svijetu fudbala
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi