Ramos: Ovo je sastanak sa historijom
Foto: EPA

Kapiten Reala o značaju večerašnjeg finala

Ramos: Ovo je sastanak sa historijom

Real Madrid i Juventus večeras igraju veliko finale Lige prvaka. Utakmica će se odigrati na Millenium stadionu u Cardiffu, a o večerašnjem spektaklu je govorio i sjajni štoper i kapiten Reala Sergio Ramos.

"Mislim da imamo sastanak sa historijom. Moramo zaboraviti sve što smo osvojili do sada, jer to ništa ne znači kada ste na terenu", izjavio je kapiten Kraljeva na press konferenciji.

"Novi trofej je uvijek najbolji, a posebno sada kada sanjamo da postanemo prva ekipa koja će odbraniti trofej Lige prvaka."

"Ovo je velika utakmica, želimo se dokazati...Za Ligu prvaka vam nije potrebna nikakva dodatna motivacija", istakao je Ramos, pa nastavio:

"Ovo je historijski momenat i svjestan sam da bi pobjeda u tri od naša četiri finala bila fantastična. Imamo priliku da potvrdimo da smo na samom vrhu evropskog fudbala."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Nismo favoriti. I mi i Juvenuts imamo podjednake šanse", dodao je Španac, a zatim se osvrnu i na činjenicu da zadnjih godina "tradicionalno" postiže bitne golove za svoju ekipu u zadnjim minutama velikih utakmica.

"To se desilo dosta puta u zadnjim godinama, ali to je naš mentalitet, gura nas da se borimo do samog kraja", rekao je Ramos.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi