Ramos: Samo na penale su nas mogli izbaciti

Kapiten Španije ponosan na svoj tim

Ramos: Samo na penale su nas mogli izbaciti

Endin Čaušević

Reprezentacija Španije danas je doživjela šokantan poraz od Rusije u osmini finala Svjetskog prvenstva čime se Crvena furija oprostila od ovog takmičenja.

Svjetski prvak iz 2010. godine danas je poražen od domaćina Rusije nakon penala. Španija je vodila protiv Rusije, no ovaj tim uspio je da dođe do izjednačenja golom Dzyube iz penala što je bio i konačan rezultat nakon 120 minuta utakmice na Luzhnikiju.

Tako su Rusi napravili još jednu senzaciju, a put kući nakon Argentine i Portugala sutra će i igrači Španije. Nakon utakmice kapiten ove selekcije Sergio Ramos izjavio je da su Rusi jasno išli na to da izbore penale.

"Od početka se vidjelo da oni žele izboriti remi i izvođenje penala jer je to jedini način da nas izbace. Uvijek vas boli kad ispadnete s Mundijala, ali ja sam kao kapiten ponosan na ono što je pokazala naša ekipa", rekao je Ramos nakon utakmice.

Top Komentari

RD187
Caos seljacino
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi