Iago Aspas je španski tragičar, ali stiže nešto što će ga utješiti

Promašio posljednji jedanaesterac

Iago Aspas je španski tragičar, ali stiže nešto što će ga utješiti

Fudbalska reprezentacija Španije danas se oprostila od Svjetskog prvenstva u Rusiji, gdje je na penale poražena od domaće selekcije (1:1, 4:3).

Španija je dominirala tokom 120 minuta, ali su fudbaleri Crvene furije podbacili onda kada je bilo najpotrebnije.

Prvi jedanaesterac za Španiju promašio je Koke, a drugi Iago Aspas koji je tako postao jedan od dvojice najvećih španskih tragičara utakmice u Moskvi. Njegov udarac sa bijele tačke nogom je odbranio Akinfeev, a pošto je Aspas morao zabiti da Španija ostane u igri za četvrtfinale, to je označio njihov kraj na Mundijalu.

Iako je Aspas trenutno vjerovatno shrvan od bola zbog promašenog penala, u njegovom klubu su ponosni na njega pa je tako ekspresno nakon završetka utakmice na zvaničnoj stranici Celte Vigo osvanula poruka koja bi ga morala utješiti.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Ponosni smo na Aspasa, ponosni i na cijelu ekipu", piše na Celtinoj stranici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi