Ramos upozorio Zidanea: Kritična atmosfera u svlačionici
Foto: EPA

Asensio nezadovoljan minutažom

Ramos upozorio Zidanea: Kritična atmosfera u svlačionici

Endin Čaušević

Fudbaleri Real Madrida ne blistaju u novoj sezoni, a nakon poraza od Tottenhama u Ligi prvaka mnogi vjeruju da je teško da se Kraljevi vrate u staru formu.

Real Madrid je već dvije godine na sjajnom nivou i postao je prvi klub koji je uspio da odbrani titulu prvaka Evrope. Međutim, izabranici Zinedinea Zidanea u novoj sezoni ne mogu se pohvaliti dobrim igrama i sve više se špekuliše o tome da u svlačionici kraljevskog kluba više ne vlada tako sjajna atmosfera.

Prema pisanju španskih medija Zidane ima problema sa nezadovoljstvom svojih igrača jer je jasno da ne može baš svima ugoditi sa minutažom na terenu. Ove sezone se očekivalo da će veću šansu za igru dobiti mladi Marco Asensio koji je svojim igrama oduševio fudbalski svijet.

Ipak, Asensio utakmice većinom počinje s klupe i kako piše Marca jasno je rekao Zidaneu da nije zadovoljan statusom u klubu. Sličan scenarij imao je i James Rodriguez koji je ljetos otišao u Bayern, no navijači Reala se nadaju da će Asensio uskoro pronaći zajednički jezik sa Zidaneom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Navodno, na situaciju sa ovim mladim igračem francuskog stručnjaka upozorio je i kapiten ekipe Sergio Ramos koji također vjeruje da je Asensio zalužio nešto veću minutažu. Međutim, trenutno Zidane više vjeruje Garethu Baleu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi