Afrički gigant na klupu dovodi bh. trenere?
Ramović, Beganović i Kodro sa ostatkom stručnog štaba

Ramović, Beganović i Kodro i ove sezone napravili odličan posao

Afrički gigant na klupu dovodi bh. trenere?

Brojni bh. treneri skrenuli su pažnju na sebe širom svijeta. Očigledno je da nas mnogo više cijene drugi, nego što mi cijenimo sebe, ali to i neka novost.

U Južnoj Africi, tačnije na klupi TS Galaxy, su Sead Ramović, Adnan Beganović i Mustafa Kodro.

Ramović je odrastao u Njemačkoj, ali je učenik Nogometnog saveza BiH. Uvijek to posebno ističe, ali i cijeni bh. trenere. U Južnoafričku Republiku doveo je i dvojicu bh. trenera, Mustafu Kodru i Adnana Beganovića.

Kodro je bio trener u stručnom štabu FK Velež, kasnije i u FK Sarajevo sa Feđom Dudićem, dok je Beganović radio u NK Travnik. Sada čine sjajan trenerski tandem i redovno dobijaju pohvale.

Trenutno je TS Galaxy na petom mjestu sa 40 osvojenih bodova i već je ostvario veliki uspjeh.

Sa izuzetno skromnim budžetom Galaxy je pomrsio planove mnogima i igrat će i završnicu u kojoj će nastupiti osam timova naredne sezone.

Oglasi

To je i bio ambiciozni plan te su Ramović, Beganović i Kodro 'na cijeni', a sada su se pojavile informacije o interesovanju Kaizer Cheifsa.

Ovaj klub je izuzetno popularnoj u Južnoj Africi, ali čelnici kluba nisu zadovoljni trenutnim rezultatima. 'Oko su bacili' na Ramovića i njegov stručni štab, pa će biti zanimljivo šta će se dešavati u narednim danima.

Kaizer Chiefs je jedna od najpopularnijih ekipa u Južnoj Africi, te cijelom afričkom kontinentu, pa bi i za bh. trenere velika stvar bila da se nađu na klupi ovog velikana.

Kaizer je 13 puta bio prvak Južne Afrike, 12 puta su osvajali Afrički Kup, te se imaju čime pohvaliti, ali u posljednje vrijeme su rezultati ostali, pa čelnici kluba s pravom razmšljaju o trenerskoj promjeni.

Do kraja prvenstva u Južnoj Africi preostala su još tri kola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi