U Južnoj Africi bh. treneri podigli trofej: Sve se dalo naslutiti nakon priprema u Antaliji
Sa osmijehom su podigli trofej

Ramović je glavni trener, a sjajnu saradnju ima sa Beganovićem i Kodrom

U Južnoj Africi bh. treneri podigli trofej: Sve se dalo naslutiti nakon priprema u Antaliji

Samir Mlaćo

Trenerski put zaista je težak, osjetili su to na 'svojoj koži' brojni treneri iz naše zemlje.

Teško je napraviti korak dalje, iako je sigurno da u našem nogometu imamo mnogo trenera koji su spremni za veće stvari od npr. vođenja nekog kluba iz naše zemlje.

Sead Ramović je odrastao u Njemačkoj, ali je učenik NS BiH. Uvijek to posebno ističe, ali i cijeni bh. trenere. U Južnoafričku Republiku doveo je i dva bh. trenera, Mustafu Kodru i Adnana Beganovića.

Kodro je bio trener u stručnom štabu FK Velež, kasnije i u FK Sarajevo sa Feđom Dudićem, dok je Beganović radio u NK Travnik. Vidjeli su dobre i loše stvari u bh. nogometu, a sada sa Ramovićem rade uspješno u TS Galaxyju.

[facebook]https://sportsport.ba/fudbal/sead-ramovic-palestina-izrael-rat-prekid/461135[/facebook]

TS Galaxy se nedavno spremao u Antaliji, a zatim se vratio kući i osvojio trofej.

Oglasi

"U Antaliji smo odradili kvalitetne pripreme, obradovali smo svoje navijači pokazavši zavidan nivo spremnosti, a odigrali smo i nekoliko utakmica sa renomiranim evropskim ekipama.

Po samom dolasku u Afriku, osvojili smo prvo mjesto na prestižnom turniru gdje su učešće uzele ekipe Orlando Pirates, Moroka Swalows, SuperSport i druge poznaje južnoafričke ekipe", naveo je Ramović.

Ramović je u jednom ranijem razgovoru imao samo riječi hvale za Kodru i Beganovića.

“Mnogo sam sretan kada sam u decembru prošle godine doveo dvojicu pomoćnika koji su bili sa mnom na edukaciji za UEFA Pro licencu pri NS BiH. Oni imaju ogroman kvalitet kao treneri, te su sjajni kao insani. To su Adnan Beganović i Mustafa Kodro koji bi mogli biti šefovi stručnih štabova u mnogim klubovima.

Imamo istu viziju, gledamo nogomet na isti način i sretan sam zbog toga što sam njih doveo. Od njihovog dolaska mi smo dosta napredovali, a ja njih ne gledam kao pomoćnike, nego kao tim. Svako ima svoj dio posla, a zajedno sve radimo i imamo prelijep odnos i to govore i sami rezultati".

Ramović je branio u Bundesligi, a kao trener radio je i u FK Novi Pazar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi