Ramsey i Lacazette pogađali, Arsenal izbio na treće mjesto
(Foto: EPA) Newcastle je večeras na Emiratesu predstavljao lak zalogaj za Topnike

Premier liga, 32. kolo

Ramsey i Lacazette pogađali, Arsenal izbio na treće mjesto

Večeras je na Emiratesu odigran meč 32. kola Premier lige između Arsenala i Newcastlea. Topnici su bili bolji na svom terenu i slavili pobjedu rezultatom 2:0.

Arsenal je u potpunosti kontrolisao meč, dok se Newcastle mučio uopšte doći u priliku.

Igrala se 13. minut kada je Aaron Ramsey uspio zatresti mrežu Newcastlea, ali je njegov gol poništen zbog faula Sokratisa u napadu.

Ipak, Ramsey se u 30. minuti uspio upisati u strijelce. Ramsey je dodao loptu do Lacazettea, ona mu se potom nekako vratila, pa je odlučio završiti akciju. Velšanin je precizno šutirao i matirao golmana Svraka za 1:0.

Golu Newcastlea je ozbiljno zaprijetio i naš Sead Kolašinac, ali je njegov pokušaj iz 38. minute zaustavio golman gostiju Dubravka.

Kolačinac je u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena mogao do asistencije, uposlio je Lacazettea, ali je njegov šut sjajnom reakcijom na gol liniji zaostavio veznjak Newcastlea Matt Ritchie.

Vodstvom Arsenala od 1:0 se otišlo na poluvrijeme, a domaći su bili bolji i u nastavku.

Dobru šansu da povisi prednost domaćih imao je Aubameyang u 73. minuti, ali je golman Newcastlea ponovo bio na visini zadatka. Treba dodati da je Aubameyang u igru ušao u 61. minuti umjesto Iwobija.

U 83. minuti je Arsenal riješio sve dileme oko pobjednika. Aubameyang je glavom uposlio Lacazetta koji je prošao između štopera Newcastlea i elegantno lobovao Dubravku za konačnih 2:0.

Arsenal je sa nova tri boda došao do ukupno 63 i stigao do treće pozicije na tabeli Premiershipa. Topnici sada imaju dva boda više u odnosu na Tottenham (4. mjesto) i Manchester United (5. mjesto). Newcastle je ostao 14. sa 35 bodova na svom kontu.

Sead Kolašinac je večeras odigrao svih 90 minuta za Arsenal.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi