Ramsey: Nimalo mi se ne sviđa priča o mom prokletstvu

Otkrio za britanske medije

Ramsey: Nimalo mi se ne sviđa priča o mom prokletstvu

Za fudbalera Arsenala Aarona Ramseyja veže se interesantna, ali i morbidna anegdota koja je poznata gotovo svim ljubiteljima fudbala.

Svaki put kad Velšanin postigne gol, sljedećeg dana umre neko poznat, što se potvrdilo tačnim na primjerima Gaddafija, Stevea Jobsa, Osame Bin Ladena, Whitney Houston, Davida Bowiea, Alana Rickmana...

Prošlog ljeta je novinar Bleacher Reporta Alex Dimond radio intervju sa Aaronom Ramsyjem u kojem je, između ostalog, pitao zvijezdu Arsenala šta misli o pričama o prokletstvu.

Tek nakon smrti Bowieja i Rickmana, Dimond je javnosti otkrio dosad neobjavljeni dio razgovora sa Ramseyjem, koji je istakao da mu takve priče nisu ni smiješne, ni interesantne.

"Nekoliko ljudi me je upoznalo s tom pričom, ali u to vrijeme nisam još postizao toliko puno golova. Međutim, u posljednje vrijeme sam postigao dosta golova i nitko nije umro, hvala Bogu", rekao je tada Ramsey, koji je potom dodao:

"Ostavio sam to iza sebe. Bila je to luda glasina na koju nisam želio obraćati pažnju. Iskren da budem, priča o prokletstvu mi se nimalo ne sviđa i uopšte mi nije smiješna".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Aaron Ramsey je ove sezone postigao već pet golova, i sigurno je da će svaki sljedeći biti pod posebnom lupom svjetske javnosti. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi