Rangers igrao na punom Ibroxu protiv trećeligaša

Prva službena utakmica nakon bankrota

Rangers igrao na punom Ibroxu protiv trećeligaša

Škotski gigant, Glasgow Rangers odigrao je i prvu službenu utakmicu na svom Ibroxu nakon bankrota i izbacivanja kluba u četvrtu ligu. Dvoboj protiv trećeligaškog East Fivea pratilo je 38.160 gledatelja

Navijači Rangersa su pokazali i ovom prilikom koliko vole svoje klub i koliko im teško pada aktuelna situacija.

 

Podsjetimo, zbog financijskih problema odnosno ogromnog poreznog duga Rangersi su proglasili stečaj, a potom su novi vlasnici osnovali novu tvrtku i prvo zatražili ostanak u Premierligi.

 

Ali, ne samo da ih je odbila škotska elita, nego je klub s Ibroxa, glasovima većine klubova poslan tamo gdje zakon to i propisuje - u najniži rang ligaškog natjecanja na nacionalnom nivou, odnosno u četvrtu ligu.

 

U utorak je Rangers nastupio u 1. kolu škotskog Liga kupa, te je kao domaćin pobijedio trećeligašku momčad East Five 4-0. Dvostruki strijelac bio je Lee McCulloch. Za ovu priču je puno važnije da je domaćin igrao pred punim tribinama. Interes za ulaznice je bio toliko velik uoči početka utakmice koji je čak kasnio 15 minuta jer mnogi gledatelji još uvijek nisu stigli zauzeti svoja mjesta na tribinama.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.