Rangers na +10, Papcu 90 minuta

Premier liga Škotske

Rangers na +10, Papcu 90 minuta

Edmir Škorić

Glasgow Rangers je bez problema na svom Ibroxu savladao Hibernian u posljednjoj utakmici 25. kola škotske Premier lige. Bh. internacionalac Saša Papac odigrao je svih 90 minuta.

Rangers je došao do pobjede nad trećeplasiranim Hibernianom lakše nego se to očekivalo. No, nije se tako činilo poslije prvog dijela poluvremena. Ali, onda su domaći igrači postigli tri gola i dodatno se odvojili drugoplasiranom Celticu.

Whittaker, Boyd i Miller su pogađali za Glasgow, koji sada ima 55 bodova, deset više od Celtica.

Premier liga, 25. kolo:
Gl. Rangers - Hibernian 3:0 (Whittaker 50, Boyd 72, Miller 90)

Tabela: Rangers 58, Celtic 48, Hibernian 43, Dundee 42, Motherwell 35, HoM 31, Aberden 29, Kilmarnock 25, St. Johnstone 24, St. Mirren 21, Hamilton 21, Falkrik 17.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.