Rangers ne staje, Papcu 90 minuta

Škotska Premier liga

Rangers ne staje, Papcu 90 minuta

Edmir Škorić

Danas su odigrani susreti 16. kola Premier lige u Škotskoj. Glasgow Rangers bh. internacionalca Saše Papca "pomeo" je Motherwell sa šest golova u mreži gostiju.

Glasgow Rangers pobjedom je nad Motherwellom pobjegao na već četiri boda prednosti drugoplasiranom Celticu koji ima utakmicu manje. Rangers je slavio sa rijetko viđenim rezultatom na fudbalskim terenima - 6:1. Dva gola Millera i rezerviste Laffertyja, po jedan Boyda i Beasleya. Utješni gol gostima donio je Hutchinson u 67. minuti. Saša Papac odigrao je svih 90 minuta i neizostavljiva je karika škotskog tima.

St. Johnstone je s minimalnih 1:0 savladao St. Mirren, dok su Falkrik i Hibernian slavili gostujuće pobjede nad Kilmarnockom i Aberdenom. Susret Hamiltona i Dundee Uniteda odgođena je zbog snijega.

16. kolo Premier lige Škotske:
Aberden - Hibernian 0:2
Rangers - Motherwell 6:1
St. Johnstone - St. Mirren 1:0
Kilmarnock - Falkrik 1:2
Hamilton - Dundee Utd. (odgođeno)

Poredak:
1. Rangers 37, Celtic 33 (-1), Hibernian 32, Dundee 27...11. Kilmarnock 13, Falkrik 12.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.