Rangers preko Celtica do finala FA Cupa

Slavili u velikom derbiju

Rangers preko Celtica do finala FA Cupa

Ekipa Rangersa slavila je u velikom derbiju protiv Celltica i plasirala se u finale škotskog FA Cupa.

Ekipa Rangersa sjajno je otvorila meč te su već u 16. minuti preko Millera pogodili za 1:0. Iako je Celtic do poluvremena imao nekoliko dobrih prilika, ali do poravnjanja rezultata nisu mogli pa se na odmor otišlo sa 1:0.

Nastavak meča donio je mnogo bolju igru Celtica te su već u petom minutu drugog poluvremena izjednačili na 1:1. Tim rezultatom meč je i zavšen pa se ušlo u produžetke.

U dodatnih 30 minuta igre Rangers je poveo u 96. minuti, ali je Celtic poravnao samo deset minuta kasnije za 2:2 pa su penali morali odlučivati pobjednika.

Tamo su se bolje snašli igrači Rangersa koji su nakon sedam serija penala prošli u finale škotskog FA Cupa.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi