Rangers slavi veliku pobjedu, golijada u Belgiji, kraj za Olimpiju?

Playoff Evropske lige

Rangers slavi veliku pobjedu, golijada u Belgiji, kraj za Olimpiju?

Škotski velikan Glasgow Rangers bi, nakon mnogo godina, konačno mogao ponovo zaigrati u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja.

Rangers je večeras na svom Ibroxu savladao rusku Ufu sa 1:0 i time osigurao relativno miran put na revanš koji se igra za sedam dana. Jedini gol na utakmici djelo je Goldsona iz 41. minute.

Ljubljanska Olimpija je jedan od najvećih tragičara ove večeri. Iako je slovenački prvak mogao samo poželjeti protivnika kao što je Spartak Trnava u playoffu Evropske lige, Slovaci su u Stožicama slavili sa 2:0 i tako priredili hladan tuš domaćim navijačima.

Olimpija je u rezultatskom zaostatku bila od 23. minute kada je Bakoš sa bijele tačke pogodio za vodstvo Spartaka od 1:0. Šest minuta kasnije, Toth dobija direktan crveni karton i Spartak ostaje sa igračem manje. Umjesto da Olimpija dođe do izjednačenja, ubrzo je uslijedio još veći šok kada je Ilić u 35. minuti postigao autogol za konačnih 0:2.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

U timu Olimpije je svih 90 minuta odigrao Tomislav Tomić, dok je Asmir Suljić u igru ušao u 62. minuti.

Najefikasniju utakmicu dana odigrali su Genk i Brondby. Bilo je 5:2 za Belgijance, za koje je hat-trick upisao Samata. Dva gola dodao je Trossard, dok su za Brondby pogađali Hermannsson i Wilczek.

Top Komentari

Svojprisebi
miran put sa 1-0 ?
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi