Rangers slavio, Papcu sat vremena

Prijateljski meč

Rangers slavio, Papcu sat vremena

Edmir Škorić

Glasgow Rangers je odigrao svoju prvu prijateljsku utakmicu pred početak nove sezone, a golom Millera slavili su nad ekipom Queen of the South.

Susret je odigran pred nešto više od 2.500 gledalaca, a u prvom poluvremenu se mreže nisu tresle, iako su Rangersi imali nekoliko sjajnih prilika.

Aktuelni škotski prvak je krenuo furiozno, te nakon desetak minuta igre u nastavku došao do vodstva. Naismith je centrirao sa desne strane, a Miller sa nekih 15 metara pogodio za, ispostavilo se kasnije, konačnih 0:1.

Trener Glasgowa, Walter Smith, od prve je minute priliku dao svim svojim iskusnim igračima, pa tako i bh. internacionalcu Saši Papcu, koji je zamijenjen tek sredinom drugog poluvremena.

Prijateljska utakmica:
Queen of the South - Gl. Rangers 0:1 (Miller 54)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.