Rangers slavio u Old Firmu

Rangers slavio u Old Firmu

U jednom od najvećih fudbalskih derbija na svijetu, Rangers je kao gost na Celtic Parku u Glasgowu zabilježio pobjedu rezultatom 3:1.

Danas je veoma tužan dan za katolički dio Glasgowa, dok se u onom protestantskom slavi visoka i ubjedljiva pobjeda Rangersa u slavnom Old Firm derbiju Škotske.

Rangers je sa uvjerljivh 3:1 bio bolji od ljutih gradkih rivala, te se tako učvrstio na prvom mjestu na tabeli škotske Premier lige.

Pred sami kraj prvog poluvremena Rangers je poveo golom Hoopera. Međutim, već u trećoj minuti nastavka Loovens je postigao autogol za izjednačenje. Međutim, tada je scenu stupio Kenny Miller koji je sa dva gola u 55. i 67. minuti donio pobjedu Rangersima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.