Nakon decenije suza, borbe, povratka, večeras slave titulu
FOTO: EPA

Rangersi opet na krovu Škotske

Nakon decenije suza, borbe, povratka, večeras slave titulu

Haris Zilić

U 32. kolu škotskog Premiershipa, Rangersi su sa 3:0 savladali St. Mirren.


Šest kola prije kraja prvenstva Rangersi imaju 21 bod prednost i utakmicu više od Celtica.

Ako Celtic sutra savlada Dundee, Rangersi bi imali 18 bodova prednosti šest kola prije kraja, puno bolju gol razliku i trenutno bolji međusobni duel, što znači da večeras navijači Rangersa mogu početi slavlje nove titule.

Čekali su navijači Rangersa na ovo više od decenije. Klub je prošao kroz teške trenutke. Izbačeni su u četvrti rang takmičenja. Oporavljali su se pet sezona. Gledali su dominaciju Celtica godinama, a sada su ponovo na tronu.

Posljednju titulu Rangersi su osvojili 2011. godine, a ovo će im biti 55. titula prvaka u historiji kluba. Osvojili su je pod trenerskom palicom Liverpoolove legende, Stevena Gerrarda.

Navijači su prije današnje utakmice i spremili vatren doček svojim fudbalerima.

[twitter]https://twitter.com/Brandonns72/status/1368150808601231361[/twitter]

Top Komentari

Mowzilla
Svaka cast, good old glory ?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti