Rangers uručio otkaz Caixinhi

Zbog loših rezultata

Rangers uručio otkaz Caixinhi

Portugalski stručnjak Pedro Caixinha (47) od sinoć više nije menadžer Glasgow Rangersa.

Škotski velikan uručio je otkaz dosadašnjem treneru nakon remija 1:1 sa Kilmarnockom, a kao razlog su navedeni razočaravajući rezultati koje je klub iz Glasgowa pravio pod njegovim vodstvom.

Nakon dugogodišnje agonije, Rangers se prošle godine vratio u škotski Premiership i izborio je nastup u Evropskoj ligi, gdje je doživio vjerovatno najveću sramotu u bogatoj klupskoj historiji eliminacijom od Progressa iz Luksemburga. Caixinha je preživio čak i taj debakl, ali je Rangers nastavio sa lošim rezultatima i u novoj sezoni pa u klubu sa Ibroxa nisu imali drugog izbora nego da ga smijene.

Pedro Caixinha je kao trener vodio Rangerse na 27 utakmica i ubilježio je samo 14 pobjeda, što je premalo za klub takvog renomea.

Dok ne imenuju stalnog trenera, na klupu Rangersa će sjesti trener U-20 ekipe Graeme Murty.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi