Rangersi bez Papca do druge pobjede

Škotska Premier liga, 4- kolo

Rangersi bez Papca do druge pobjede

Edmir Škorić

Glasgow Rangers je u prvom susretu četvrtog kola škotske Premierlige, kao gost, rezultatom 0:2, savladao Inverness.

Rangersu je ovo bila treća prvenstvena utakmica i druga pobjeda. Ostvarili su je poprilično lako kod posljednjeplasirango Invernessa.

No, opet su se Rangersi mučili - sve do pola sata prije kraja. Hrvatski reprezentativac Nikica Jelavić u 61. minuti dovodi goste sa Ibroxa u minimalnu prednost nakon preciznog udarca sa 11 metara, a Amerikanac Maurice Edu, nakon što je Jelavićev drugi penal odbranjen sedam minuta kasnije povisuje na konačnih 0:2.




Isti igrač je isključen u 75. minuti, a treba istaknuti da je domaći tim igrao sa desetoricom od 59. minute, kada je Tokely isključen nakon jednog grubog prekršaja.

Dodajmo kako u redovima Rangersa nije bilo našeg reprezentativca Saše Papca.


Škotska Premier liga, 4. kolo:

Inverness - Glasgow Rangers 0:2 (Jelavić 61 - penal, Edu 68)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.