Rangersi i Celtic odlični na startu

Scotish Premiership

Rangersi i Celtic odlični na startu

Krenuo je i škotski Premiership. Rangersi i Celtic su prvenstvo otvorili pobjedama, a na startu je zablistao i Kilmarnock. Hibernian je slavio minimalno, dok je samo jedna utakmica završila bez pobjednika. Na početku prvenstva su strijelci pokazali zavidnu formu, samo napadači Hamiltona nisu uspjeli postići pogodak.

Kako su završili prošlu sezonu, tako su otvorili i novu. Rangersi su na svom Ibrox Parku pregazili Falkirk sa 4:1. Prvi gol u novom prvenstvu pao je u 14. minuti utakmice kada je Lee McCulloch doveo Rangerse u vodstvo. Deset minuta kasnije gosti preko Finnigana poravnavaju na 1:1. Novo vodstvo domaćem timu donosi Kenny Miller u 34. minuti utakmice, a odluka o pobjedniku rješena je u posljednjih 20 minuta meča. Prvo je Miller svojim drugim golom u 72. minuti povisio na 3:1, da bi Naismith u 83. postavio konačnih 4:1.

Celtic je jedini tim koji je slavio u gostima. U derbiju kola Celtic je bio bolji od Aberdeena sa 3:1. Celtic je sve završio u prvom poluvremenu, tačnije za petnaest minuta. Aeden McGeady je u 29. minuti doveo Celtic u vodstvo, a isti igrač u 42. minuti povisuhe na 2:0. Samo dvije minute kasnije McDonald postiže treći gol za Celtic. Aberdeen je počasni pogodak postigao preko Aluka u 61. minuti utakmice.

Kilmarnock je na svom Rugby Parku bio bolji od Hamiltona sa 3:0. Kyle je postigao vodeći gol u 34. minuti meča, a na 2:0 povisio je ponovo Kyle u 42. minuti. Konačnih 3:0 postavlja Hamill u 68. minuti meča.

Još jednu domaću pobjedu u ovom kolu upisao je Hibernian, koji je  bio bolji od St.Mirrena sa 2:1. Gosti su prvi došli u vodstvo golom McGinna u 38. minuti utakmice, a samo minut kasnije David Wotherspoon poravnava na 1:1. Hibernian je do pobjede došao u 83. minuti golom Benjelouna.

Jedini meč bez pobjednika odigrali su St.Johnstone i Motherwell, koji su igrali 2:2. Domaći su oba puta vodili, a gosti su uspijevali stići prednost. Davidson je donio prednost domaćoj momčadi u 34. minuti, da bi Hutchinson u 56. minuti poravnao na 1:1. Novo mvodstvo domaćem timu donosi Gartland u 61. minuti, a samo pet minuta kasnije Forbes postavlja konačnih 2:2.

Rezultati:

Rangers – Falkirk 4:1
Aberdeen – Celtic 1:3
Kilmarnock – Hamilton 3:0
Hibernian – St. Mirren 2:1
St. Johnstone – Motherwell 2:2
Dundee United – Hearts (ponedjeljak)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.