Rangersi još uvijek neporaženi

Tim Saše Papca savladoa Hibernian

Rangersi još uvijek neporaženi

Odigrane su danas četiri utakmice desetog kolaškotske Premier lige, nakon kojeg je Glasgow Ragners našeg Saše Papca i dalje bez poraza.

Rangersi su na svom Ibroxu danas savladali Hibernian minimalnim rezultatom 1:0. Gol odluke postigao je Lafferty u 68. minuti. Papac je proveo svih 90 minuta na terenu.

Motherwell je na gostovanju slavio protiv Dundee Uniteda sa 3:1. Golovima Lasleyja i Higdona otišlo se na odmor sa prednošću gostiju, a u nastavku Higdon iz penala pogodio je za 0:3, dok je poraz svoje ekipe ublažio Daly.

Iverness je preokretom protiv St. Mirrena došao do pobjede od 2:1. Gosti su preko Mcauslanda došli u vodstvo, a Shinnie je izjednačio nakon pola sata igre. Pobjedu Ivernessu donio je Tade u 78. minuti.

Istim rezultatom, samo na gostovanju, slavio je i St. Johnstone protiv Kilmarnocka. Sandaza je pogodio u 22. minuti za vodstvo gostiju, a u 36. minut izjednačio je Pascal. Sheridan je svojim pogotkom donio pobjedu St. Johnstoneu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.