Rangersi korak bliže tituli

Na Ibroxu potopljen Hearts

Rangersi korak bliže tituli

Edmir Škorić

Glasgow Rangers je u 36. kolu škotskog Premiershipa nadigrao trećeplasiranu momčad Heartsa (4:0) te tako, dva kola prije kraja prvenstva , otišao na četiri boda prednosti drugoplasiranom Celticu.

Rangerse je u vodstvo doveo hrvatski reprezentativac, Nikica Jelavić, koji igra u sjajnoj formi, ali i zabija prekrasne pogotke. Tako je u 23. minuti poluvolejom, iskosa s lijeve strane, skoro iz mrtvog ugla, savladao gostujućeg golmana Jamiea MacDonalda.

Do kraja prvog dijela još dva pogotka u mreži gostiju. Prvo je Kyle Lafferty u 40. povisio na 2:0, a onda u 44. minuti Steven Davis postavlja konačnih 3:0 u prvom dijelu. Gosti su posljednjih pola sata igrali sa deset igrača, jer je Islanđanin Eggert Jonsson zaradio direktno isključenje.

Konačnih 4:0 za tim sa Ibroxa postavlja gostujući nogometaš Ryan Stevenson koji je nes(p)retno savladao svog golmana u 83. minuti.

Heartsu ovaj poraz neće teško pasti, jer sa 63 boda ostaju sigurni na trećoj poziciji. Rangers sada ima 87 bodova, četiri boda i utakmicu više od drugoplasiranog Celtica, kojeg bi nedavni poraz kod Invernessa (3:2) mogao skupo koštati.

Za kraj dodajmo kako je bh. internacionalac Saša Papac zamijenjen u 72. minuti, baš kao i Nikica Jelavić. Dakako, trener Walter Smith uvidio je priliku da odmori svoje ključne igrače.


Škotski Premiership, 36. kolo:

Glasgow Rangers - Hearts 4:0 (Jelavić 23, Lafferty 40, Davis 44, Stevenson 83 - ag)

rnrn

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.