Rangersi lako s Kilmarnockom

Zaostali susret 3. kola

Rangersi lako s Kilmarnockom

Edmir Škorić

Nogometaši Glagow Rangersa očekivano su savladali Kilmarnock u zaostalom susretu 3. kola škotske Premier lige.

Kilmarnock se dobro držao na Ibroxu, ali su u posljednjih pola sata kapitulirali. Prvo je Hrvat Nikica Jelavić u 64. minuti savladao Camerona Bella, a onda je to učinio i Greg Wylde samo dvije minute kasnije.

Papac, Bocanegra, Goian i društvo do kraja su zatvorili sve prilaze ka svom golu, pa je utakmica okončana rezultatom 2:0 u korist aktuelnog prvaka Škotske.

Rangers sada ima 25 bodova, ponovo sedam više od svog rivala Celtica. Inače, Rangers je domaćin u naredne dvije prvenstvene utakmice (Hibernian i St. Mirren), baš kao i Kilmarnock, kojem prvo dolazi St. Johnstone, a potom i Celtic.

Premier liga Škotske, zaostala utakmica 3. kola:

Gl. Rangers - Kilmarnock 2:0 (Jelavić 64, Wylde 66)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.