Rangersi nastavili niz, Papcu 90 minuta

Škotska Premier liga, 4. kolo

Rangersi nastavili niz, Papcu 90 minuta

Edmir Škorić

Glasgow Rangers je u prvoj utakmici četvrtog kola škotske Premier lige slavio u Hamiltonu protiv istoimenog protivnika (1:2).

Rangersi su tako nastavili pozitivan niz, te došli do svoje četvrte pobjede u isto toliko odigranih utakmica. Hrvat Nikica Jelavić koji je ovog ljeta došao iz bečkog Rapida, postigao je svoj prvijenac u dresu škotskog prvaka već u šestoj minuti.

Hamilton uspijeva u nastavku izjednačiti zahvaljujući autogolu Bougherre (56.). I kada se činilo da će Rangers prosuti prve bodove u prvenstvu, Kenny Miller je u samom finišu utakmice savladao domaćeg golmana Cernyja. Miller je u igru ušao svega dvadesetak minuta ranije.

U pobjedničkoj ekipi je od prve do posljednje minute igrao bh. internacionalac Saša Papac.

Škotska Premier liga, 4. kolo:

Hamilton - Gl. Rangers 1:2 (Bougherra 56/ Jelavić 6, Miller 90)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.