Rangersi ne mogu dovesti Cousina

Odbor PL Škotske odbija dati saglasnost za registraciju

Rangersi ne mogu dovesti Cousina

Glasgow Rangers želi potpisati ugovor sa bivšim igračem, Danielom Cousinom, no to im ne dozvoljava Odbor Premier lige Škotske.

Cousin, koji je već ranije nosio dres Rangersa, slobodan je igrač i trebao je potpisati ugovor sa škotskim gigantom nakon završetka Afričkog kupa nacija.

Međutim, Odbor Premier lige Škotske odbija dati saglasnost za registraciju gabonskog napadača, tako da ne bi imao pravo igrati u škotskom prvenstvu.

Glasgow Rangers ima pravo uložiti žalbu Pravosudnom vijeću Nogometnog saveza Škotske, tako da je potpis ugovora odgođen dok se ne vidi da li će žalba biti prihvaćena.

Škotski gigant je u stečaju, a oduzeto im je deset bodova, što znači da je titula izgubljena ove sezone. Budućnost ovog slavnog kluba je upitna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.