Rangersi odbranili bod na Celtic Parku
Strijelac za 1:1 - Lee McCulloch

386. Old Firm bez pobjednika

Rangersi odbranili bod na Celtic Parku

M. Maksimović

Glasgow Rangersi našeg Saše Papca i dalje imaju sedam bodova prednosti u odnosu na glavnog
rivala ekipu Celtica, jer je današnji 386. Old Firm derbi igran na Celtic parku pred 58,300 završio bez pobjednika 1:1. Saša Papac je odigrao još jednu odličnu utakmicu, a u situaciji kada su igrači Glasgowa uputili tri prava udarca na gol Boruca, jedan je bio njegov.

Celtic je u derbi ušao sa zaostatkom od sedam bodova (utakmica manje) i jasnom željom da seriju slabijih igara i rezultata prekine upravo protiv najvećeg rivala. Celticu je pobjedila trebala, kako bi se situacija na vrhu tabele dodatno zakomplicirala, ali to se nije dogodilo. Realno, Tony Mowbray ima za čime žaliti jer su njegovi igrači odigrali dobru utakmicu, jer su stvorili dosta prilika, jer su danas bili bolji.

Gosti su već nakon deset minuta imali veliki problem, Walter Smith je morao napraviti izmjenu, Nacho Novo se povrijedio, a priliku je dobio  Maurice Edu. U nastavku utakmice, Celticu je poništen gol Marc-Antoinea Fortunea, a u 36.minuti gosti opasno vise, Hinkel centirao, McGeady šutira, ali pogađa prečku. Između poništenog gola i prečke Celtica, vidjeli smo i žestok start Kylea Laffertya, upravo na Hinkelu koji nije teže povrijeđen, a igrač Glasgowa je zaradio samo žuti karton.

U završnici prvog dijela Weir je izgubio jednu loptu, ali je Samaras šutirao pored gola. U nastavku ista slika na terenu. Samaras opet prijeti, pa McGeady ali se rezultat ne mjenja. U situaciji kada se igralo ''viktorije'' pred golom Rangersa, Saša Papac je zamalo svojim centrašutom prevario Boruca koji je krajnjim naporom loptu skrenuo u korner.

Celtic je ipak terensku inicijativu pretvorio u gol 12 minuta prije kraja. Weir je ''ispao'', McGeady je centrirao, Scott McDonald je na pravom mjestu i  glavom pogađa za 1:0. Slavlje domaćih navijača je trajalo čitave dvije minute. Lafferty je izborio korner, koji izvodi Steven Davis, a izjednačenje gostima donosi Lee McCulloch. Posljednju priliku na utakmici je imao Samaras, ali je njegov šut fenomenalno odbranio McGregor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.