Rangersi pred izbacivanjem u treću ligu

Rangersi pred izbacivanjem u treću ligu

Midhat Šljivak

Jedan od najtorefejnijih timova Evrope i najuspješniji klub u Škotskoj Glasgow Rangersi nalaze se pred izbacivanjem u treću ligu.

Velikan sa Ibroxa će u narednoj sezoni igrati u dva ranga nižem takmičenju ukoliko do jula ne bude isplatio sva dugovanja koja ima, a pored toga Rangersi će biti izbačeni iz svih evropskih takmičenja u narene tri sezone.

Rukovodstvo kluba će u ponedjeljak održati novi sastanak, na kome će biti poznata sudbina slavnih Rangersa. Međutim, iako se činilo da će Rangersi sa novim rukovodstvom isplivati iz problema, čini se da sada spasa za klub više nema.

Glasgow Rangersi su u svojoj bogatoj historiji osvojili 54 titule prvaka Škotske, 33 Kupa Škotske, te 27 trofeja Liga kupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.