Rangersi slavili, Papcu 90 minuta

Škotska Premier liga, 16. kolo

Rangersi slavili, Papcu 90 minuta

Edmir Škorić

Iako su večeras bile predviđene četiri utakmice zaostalog 16. kola škotske Premier lige, odigrane su njih tri.

Glasgow Rangers na svom je Ibroxu ostvario minimalan trijumf nad Heartsom (1:0). Rani pogodak Kyle Laffertyja iz četvrte minute bio je dovoljan da 45.000 domaćih navijača zadovoljno napustio stadion.

Bh. internacionalac Saša Papac našao je svoje mjesto u odbrani Rangersa od prve minute, a trener Walter Smith nije ga mijenjao. Rangers je sada u zaostatku pet bodova za vodećim Celticom, ali sa dvije utakmice manje.

David Silva je bio strijelac jedinog gola na utakmici Motherwella i Kilmarnocka. Silva je, inače, član gostujućeg sastava koji sada zauzima četvrto mjesto na ljestvici. Hibernian je s 2:0 bio bolji od St. Mirren u derbiju začelja.

Odgođena je utakmica Invernessa i Dundee Uniteda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.