Rangersi teško do tri boda

17. kolo škotske Premier lige

Rangersi teško do tri boda

Okončana su četiri susreta 17. kola škotske Premier lige. Lider prvenstva, ekipa Rangersa, došla je do teške pobjede nad Dunfermlineom.

Najzanimljiviji susret odigran je na Ibrox stadionu, a Rangersi su dočekali momčad Dunfermlinea, slavivši sa 2:1. Strijelac prvog gola bio je gostujući igrač, Alex Keddie, ali loptu je poslao iza leđa svog golmana,

Sedam minuta kasnije, Nikica Jelavić je postigao drugi gol za domaće na ovom susretu, a precizan je bio sa bijele tačke. Joe Cardlie postavio je konačan rezultat u 32. minuti susreta, pogodivši za 2:1. 

Treba istaći da naš reprezentativac, Saša Papac, nije igrao u ovom susretu, jer je još uvijek bolestan. Bek Rangersa nije nastupio niti jednom, nakon utakmice revanša baraža za odlazak na Euro 2012, kada je naša selekcija poražena u Lisabonu od Portugala.

Rangersima je ovo bila prva pobjeda nakon dva kola bez iste. Sada su na tabeli u dosta velikoj prednosti u odnosu na gradske rivale, ekipu Celtica, a imaju sedam bodova prednosti. Međutim, Kelti imaju utakmicu manje.

Hearts je na svom terenu poražen od ekipe St. Johnstonea, rezultatom 1:2, baš kao i St. Mirren, koji je na svom terenu izgubio od Invernessa, istim rezultatom. Uz Rangerse, jedinu domaću pobjedu slavili su nogometaši Kilmarnocka, koji su od Aberdeena bili bolji, pobijedivši 2:0.

Škotska Premier liga, 17. kolo (subota):
Hearts - St. Johnstone 1:2 (Taouli 86 / Craig 3, Maybury pen. 79)
Kilmarnock - Aberdeen 2:0 (Harkins 5, Dayton 65)
Rangers Dunfermline 2:1 (Keddie ag. 22, Jelavić pen. 29 / Cardle 31)
St. Mirren - Inverness 1:2 (Thompson 45+2 / Shinnie 11, Hayes 69)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.