Rangersi ubjedljivi, Papcu 84 minute

Rangersi ubjedljivi, Papcu 84 minute

Odigran je prvi susret u okviru 26. kola škotske Premier lige, a Rangersi našeg Saše Papca deklasirali su Dunfermline na gostovanju.

Dunfermline je na svom East End Parku dočekao Rangerse. Gosti su odnijeli puni plijen slavivši sa 1:4. Međutim, domaća publika je imala priliku prva slaviti, jer je Andy Kirk pogodio za minimalnu prednost Dunfermlinea u 16. minuti.

U 24. minuti već je bilo 1:1, a strijelac pogotka za goste bio je David Healy. Šest minuta prije kraja prvog dijela Rangersi dolaze do potpunog preokreta, a za to se pobrinuo Lee McCulloch. Rezultat 1:2 bio je i konačan u prvom dijelu susreta.

Drugi dio utakmice donosi napade favoriziranih gostiju, dok su domaći pokušavali uglavnom iz kontri. Sone Aluko riješio je pitanje pobjednika u 71. minuti, da bi Salim Kerkar postavio konačan rezultat od 1:4, svojim golom iz 85. minute.

Treba istaći da je reprezentativac Bosne i Hercegovine, Saša Papac, odigrao 84 minute u dresu pobjedničke ekipe.

Rangersi su sada prišli na bod Celticu, ali Kelti imaju utakmicu manje. Dunfermline će ostati na samom začelju tabele sa samo 18 osvojenih bodova iz 26 odigranih utakmica.

Škotska Premier liga, 26. kolo:
Dunfermline - Rangers 1:4 (Kirk 16 / Healy 24, McCulloch 39, Aluko 71, Kerkar 85)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.