Rangersima pripao Old Firm

Papac igrao 90 minuta

Rangersima pripao Old Firm

Midhat Šljivak

Veliki derbi škotskog fudbalskog prvenstva, popularni Old Firm, odigrali su danas na stadionu Ibrox Glasgow Rangersi i Celtic, a na kraju su Rangersi slavili pobjedu rezultatom 3:2.

Rangersi su do vodstva došli već nakon jedanaest minuta igre. Nigerijski napadač Sone Aluko doslovno je obrukao odbranu Celtica. Protutnjao je kao brzi voz kroz odbranu, te pogodio mrežu Forstera za vodstvo Rangersa od 1:0.

Situaciju po Celtic pogoršao je Du Ri Cha koji je u 29. minuti dobio direktan crveni karton nakon što je u gol šansi faulirao Lee Wallacea, no uprkos boljoj igri i nekoliko dobrih prilika, nakon prvih 45 minuta promijene rezultata nije bilo. 

Nastavak susreta je donio još dosta uzbuđenja. Direktan crveni karton dobio je Wanayama u 57. minuti, što su Rangersi iskoristili, te golovima Littlea iz 72. minute, te Wallacea iz 77. minute stižu do ubjedljivog vodstva.

Seriju crvenih kartona sudija je nastavio u 88. minuti. Ovaj put je pocrenio igrač Rangersa Carlos Bocanegra koji je napravio jedanaesterac, a siguran izvođač je bio Brown za smanjenje vodstva na 3:1.

 

Celtic je u drugoj minuti sudijske nadoknade stigao i do drugog gola koji je postigao Rogne, no to je bilo sve što su gosti uspjeli napraviti u ovom susretu.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Saša Papac odigrao je fantastičnu utakmicu za Rangerse, a na terenu je proveo svih devedeset minuta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.