Rangnick izostavio dvije velike zvijezde: "Gdje su? Pretpostavljam da će biti na stadionu"

Ronaldo i Sancho pošteđeni

Rangnick izostavio dvije velike zvijezde: "Gdje su? Pretpostavljam da će biti na stadionu"

Edmir Škorić

Na Old Traffordu će od 20:55 sati u okviru FA kupa snage odmjeriti Manchester United i Aston Villa.

Obično klubovi u ovakvim takmičenjima koriste priliku da "zarotiraju" sastave, da odmore neke od ključnih igrača, no to na Old Traffordu večeras nije baš slučaj s obzirom da se radi o sudaru premierligaša koji ne žele ispasti.

Međutim, mnoge je odmah iznenadio sastav Uniteda, pošto u prvih 11, ali ni na klupi nema Cristiana Ronalda, portugalske zvijezde koja se prema posljednjim glasinama sprema na odlazak iz kluba jer je nezadovoljan stanjem u ekipi.

Menadžer Ralf Rangnick govorio je prije duela s Villom za BBC Sport i objasnio je zbog čega Ronaldo nije večeras u sastavu. Uostalom, nema nikako ni Jadona Sancha.

"Imaju problema. Ne bih rekao da su povrijeđeni, ali imaju problema s mišićima.Razgovarao sam s Cristianom jučer prije treninga, rekao mi je da je imao problema u posljednjih par dana. Manji problemi, ali na kraju smo odlučili da je logičnije da ne rizikujemo u utakmici koja može da traje i 120 minuta. Stoga smo odlučili da on bude pošteđen napora", rekao je Raangnick, a na pitanje gdje se Ronaldo i Sancho večeras nalaze, odgovorio je:

"Pretpostavljam da će biti na stadionu, ali imao je problema s kukom, s mišićem kuka i jednostavno smo odlučili da je bolje da ne igra. Mislim da nije ništa ozbiljno. Ovo je moja odluka jer mislim da je to najbolje".

Sada je pitanje kako će United bez dvojice važnih igrača izgledati na terenu i hoće li i pored njihovog izostanka uspjeti prođi dalje. U slučaju da se to ne dogodi, bit će žestokih kritika na račun Rangnicka, ali i na igrača Uniteda, koji se tokom cijele sezone nemilosrdno pokušavaju izvući iz krize.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sars33
FA je kup, nista specijalno
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi