Rangnick napustio Leipzig, zna se već gdje ide?
EPA

Nakon što ga je Milan odbio

Rangnick napustio Leipzig, zna se već gdje ide?

Nesuđeni trener Milana Ralf Rangnick raskinuo je ugovor sa bundesligašem RB Leipzigom.

Nijemac je u Leipzigu radio kao direktor i šef čitavog sportskog sektora, a iako mu je ugovor važio još godinu dana, odlučio je završiti svoju epizodu u ovom klubu.

Glavni razlog za to je Rangnickovo zasićenje direktorskom foteljom i želja da ponovo radi kao trener, a La Gazzetta dello Sport piše kako bi sljedeće odredište mogla biti engleska Premier liga koju navodno posebno preferira.

Do prije nekoliko mjeseci sve je upućivalo na to da će Rangnick Leipzig zamijeniti sa Milanom. Bili su Rossoneri spremni da plate osam miliona eura obeštećenja i da mu daju gotovo sve velike ovlasti, ali početkom ovog mjeseca cijeli posao je iznenađujuće pao u vodu nakon što je novi ugovor potpisao Stefano Pioli.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Osim u Leipzigu, Rangnick je kao trener već imao priliku raditi u Hoffenheimu, Schalkeu, Hannoveru i Stuttgartu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi