Ranieri: CSKA Sofija je poput Catanije

Evropska liga, 2. kolo

Ranieri: CSKA Sofija je poput Catanije

Edmir Škorić

U drugom kolu grupne faze Evropske lige AS Roma na Olimpicu dočekuje bugarski CSKA iz Sofije, a trener Claudio Ranieri večerašnjeg protivnika poredi sa Catanijom.

Claudio Ranieri zamijenio je nedavno Luciano Spalletija na klupi Rome, te mu baš i ne ide najbolje. Prvo kolo u skupini E Evropske lige Roma je kod Basela poražena s 2:0, a sada se moraju vaditi na svom Olimpicu protiv CSKA Sofije. Bugari su, po načinu igre, dosta slični italijanskoj Cataniji, mišljenja je Ranieri.

"To je momčad koja igra poput Catanije, ali sa vrhunskom kvalitetom", kazao je bivši trener Valencije za uefa.com.

U središtu rasprave bio je Romin vezista Daniele De Rossi koji je rekao da se popularni Gialllorossi još uvijek prilagođavaju novom fudbalskom stilu pod palicom Ranierija. Osim toga, Ranieri želi pobijediti večeras.

"Važan je rezultat. Moramo održati naš UEFA rang, jer nas Njemačka može stići", dodao je.

Utakmica između Rome i CSKA Sofije igra se večeras na Olimpicu. Roma je poražena u Baselu prvo kolo, dok su Bugari iznenađujuće remizirali sa Fulhamom.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.