Ranieri: Laska mi interes Liverpoola

Italijanskog stručnjaka žele na Anfieldu

Ranieri: Laska mi interes Liverpoola

Edmir Škorić

Claudio Ranieri, 59-godišnji italijanski stručnjak koji već drugu sezonu vodi Romu, polaskan je zbog činjenice da se upravo on spominje kao Liverpoolov novi menadžer.

Ranieri je prošle sezone vodio Romu do drugog mjesta, odmah iza Intera koji je iste sezone osvojio apsolutno sve (Ligu prvaka, Seriju A i Kup). Ove sezone, pak, Rimljanima ide puno teže, a Ranieri je sve više povezivan sa odlaskom iz kluba. Iste priče dobile su na težini odnedavno, kada se protiv Italijana okrenuo i kapiten Francesco Totti, inače ikona Vučice.

Ranierija, prema pisanju raznih medija, žele u Liverpoolu za nasljednika Kennyja Dalglisha koji je od nedavno na klupi Redsa, naslijedivši Royja Hodgsona. Ranieri je već ranije radio u Engleskoj. Od 2000. do 2004. trenirao je momčad Chelseaja, koja tada nije bila pod vlasništvom Romana Abramoviča i nije bila na jednom nivou kakvom je sada.

"Momčad Liverpoola razmišlja o meni? Iskreno, polaskan sam i jako sretan zbog toga. Ponosan sam na vodstvo svoga trenutnog tima, ali postoje neke prednosti i mane", kazao je Ranieri, potom se okrenuvši gostujućoj pobjedi kod Cesene (0:1).

"Ne pobjeđujemo tako često u gostima, pa je ova pobjeda jako važna za nas. Moji igrači sačuvali su prednost do kraja i za takav su pristup nagrađeni sa tri boda. Nimalo nije bilo kako, jer Cesena se bori za opstanak, pa smo morali biti jako strpljivi i ni u kojem slučaju ne prestajati nadati se. Nadam se da je ova pobjeda prekretnica za moju momčad".

Romi je, naime, ovo tek treća gostujuća pobjeda ove sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.