Ranieri: Monaco je novi Chelsea!

Ranieri o svom klubu

Ranieri: Monaco je novi Chelsea!

Midhat Šljivak

Superbogati francuski Monaco danas je u svoje redove za čak 70 miliona eura doveo dvojac iz Porta Jamesa Rodrigueza i Joaa Moutinha, a trener ovog tima Claudio Ranieri je nakon ove kupovine istakao da je Monaco novi Chelsea.

Monaco se već u prvoj sezoni po povratku u Ligue 1 želi boriti za titulu, te su odličili da dovedu nekoliko velikih pojačanja u klub. Počelo je sa Rodriguezom i Moutinhom, a vjerovatno je ubrzo u klubu i fantastični Kolumbijac Radamel Falcao. Trener Ranieri se nimalo ne buni ovakvom kupovinom.

"Mi smo novi Chelsea! Gospodin Rybolovlev radi odlične stvari. Već smo osvojili Drugu ligu, sada idemo u Ligue 1. Da bi naš klub postigao uspjeh, ne moramo kupovati samo napadače. Kuća se pravi od temelja", rekao je Ranieri.

Ono što je sasvim izvjesno je činjenica da će italijanski stručnjak od svog vlasnika dobiti igrača kojeg poželi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.