Ranieri: Ne, igrači me nisu otjerali iz Leicestera
Foto: EPA

Jasno poručio engleskim medijima

Ranieri: Ne, igrači me nisu otjerali iz Leicestera

Endin Čaušević

Italijanski stručnjak Claudio Ranieri prije nekoliko sedmica dobio je otkaz na klupi Leicestera iako je samo devet mjeseci ranije osvojio s ovim klubom titulu prvaka Engleske.

Potez čelnika Leicestera šokirao je sportsku javnost koja je poručila da je Ranieri zaslužio mnogo više kredita u ovom klubu. Ipak, na King Power stadionu su se odlučili zahvaliti italijanskom stručnjaku, a nakon pojavile su se priče da su igrači tražili odlazak Ranierija.

Ranieri je večeras gostovao na Sky Sportsu gdje je otvoreno govorio o otkazu u Leicesteru. Naravno, glavno pitanje bilo je šta on misli o pričama da su igrači Leicestera krivi što je on dobio otkaz samo devet mjeseci nakon senzacionalnog osvajanja titule.

"Možda je neko bio protiv mene u Leicesteru, ali sam siguran da to nisu igrači. Ne, ne, ne! Ne vjerujem u to jer sam imao dobar odnos s njima. Ne želim da kažem ko je jer sam odan čovjek. Ono što imam da kažem kažem u lice", rekao je Ranieri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi