Ranieri: Raditi u Italiji je kao skakati iz aviona

Trener Monaca o nekadašnjim angažmanima

Ranieri: Raditi u Italiji je kao skakati iz aviona

Italijan Claudio Ranijeri jedan je od najpriznatijih stručnjaka na Apeninima. Radio je u najvećim italijanskim klubovima, a danas je trener francuskog prvoligaša Monaca.

Upravo je posao u domovini Ranieri okarakterisao kao neprocjenjivo iskustvo koje trenerima iz Serije A olakšava dalje poslove van granica Italije.

„Ako ste trenirali neki klub u Italiji, to je znak da možete raditi bilo gdje. Biti trener u Italiji je kao skakati iz aviona. Nikada se ne zna hoće li se padobran otvoriti,“ kazao je Ranieri.

Monaco puše za vratom PSG-u, ali Ranieri nije opterećen titulom prvaka. Cilj Monaca je igrati u Ligi evropskih prvaka u narednoj sezoni.

„Francusko prvenstvo je veoma važno jer preko njega možemo do Lige prvaka. Sutra slijedi Lille, sve se nadamo pobjedi,“ najavio je Ranieri.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.