Ranieri: Rosetti nam nije dosudio dva penala
Leonardo zadovoljan

Trener Rome nakon poraza u Milanu

Ranieri: Rosetti nam nije dosudio dva penala

Edmir Škorić

Osmo kolo Serije A okončano je pobjedom fudbalera Milana nad Romom (2:1). Claudio Ranieri, trener Rimljana, nije zadovoljan rezultatom, ali niti suđenjem Rosettija.

Milanez i Rimljani su u potpuno identičnoj situaciji, i jedni i drugi kako sezona odmiče ne potvrđuju ambicije sa početka prvenstva. Dakako, očekivalo se mnogo više od Milana i Rome ove sezone. Sinoć su upravo ova dva kluba odigrali derbi osmog kola Serije A, a na kraju su Rossoneri slavili s 2:1.

"Pobjeda nam nije igrala ulogu, ona nam je bila psihički važna. Kad primiš gol nakon dvije minute onda se sve mijenja, no pokazali su moji igrači karakter", kazao je oduševljeni trener Milana Leonardo.

Sa druge strane, Claudio Ranieri nikako ne može biti zadovoljan rezultatom, ali se italijanski stručnjak obrusio i na suđenje Rosettija.

"Morali smo riješiti utakmicu u prvom dijelu kada smo imali dosta prilika. Nadam se da je zaista postojao penal koji je sviran Milanu, budući da su dva nesvirana u prvom poluvremenu nad mojim igračima", dodao je Ranieri.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije